Încă de la primele ore, mai bine de 200 de polițiști, jandarmi și inspectori ai Resgistrului Auto Român și ai companiei de electricitate au descins în localitatea Sintești.

Oamenii legii au verificat tot, de la furt de curent, la modificări ilegale ale mașinilor și până la infracțiuni de mediu sau posesie ilegală de arme. În urmă controalelor, mai mulți bărbați au ajuns la postul de poliție din localitate.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 343 de persoane, verificate 315 autovehicule și 3 societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au verificat 3 persoane, cu privire la legalitatea și modalitatea deținerii armelor.

Astfel, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 9.035 de lei, dintre care 46 conform O.U.G. nr. 195/2002, una conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie și una conform Legii nr. 46/2008 privind Codul Silvic.

Polițiștii au confiscat 2,1 metri cubi de material lemnos, au reținut 13 plăcuțe de înmatriculare și retras un set de plăcuțe cu numere.

Au fost deschise 8 dosare de urmărire penală, 7 dintre acestea fiind pentru infracțiunea de furt de energie electrică și unul pentru infracțiunea de exercitarea unei profesii sau meserii fără autorizații.

13 persoane au fost conduse la sediul Postului de Poliție Vidra, pentru verificări suplimentare.

Sursa: IGPR