Președintele Comitetului pentru Serviciile Armate al Senatului, senatorul James Inhofe, l-a întrebat pe generalul pensionar Lloyd Austin, la audierea de confirmare în funcție, dacă susține triada nucleară. Mai exact, a spus Inhofe, „sunteți de acord că triada – platformele terestre, aeriene și maritime – sunt încă necesare, chiar dacă auzim o mulțime de argumente că două dintre cele trei ar fi adecvate?”

Răspunsul lui Austin a fost: „Cred că triada ne-a servit bine în trecut și, cu siguranță, cred că va continua să o facă în viitor și susțin personal triada”.

,,Acum, după ce a fost confirmat ca secretar al apărării, Austin ar trebui să-și reconsidere poziția”, este de părere jurnalistul William D. Hartung de la DefenseNews.

,,Pentagonul se angajează într-un plan de modernizare nucleară extrem de costisitor, care include construirea de noi bombardiere armate nucleare, submarine și rachete cu rază lungă de acțiune, împreună cu noi focoase nucleare cu care să le înarmăm, la un cost care ar putea ajunge la 2 USD. trilioane în următoarele trei decenii. Acest lucru este inaccesibil, având în vedere celelalte priorități ale Pentagonului și nevoia urgentă de a aborda provocările care variază de la pandemia COVID-19 la schimbările climatice până la nedreptatea rasială și economică”, adaugă sursa citată.

Articolul integral AICI