Purtatorul de cuvant al Politiei Române, comisarul-sef Georgian Drăgan, a dat detalii, intr-o interventie la Antena3 CNN, despre arestarea criminalului de la Timisoara.

“Colegii meu l-au depistat si l-au retinut pe barbatul in cauza, pe prezumtivul autor al tragediei de la Timisoara. Multumesc mass-media pentru sprijinul acordat prin difuzarea potretului-robot, care a ajutat foarte mult ancheta penala derulata de politistii din Timisoara, de ceilalti specialisti implicati in acest caz. Principalul suspect in cazul acestui dublu omor se afla in custodia politistilor. Din datele pe care le detin, nu a opus rezistenta, el a fost impobilizat conform procedurilor legale. Cu siguranta, procurorul de caz, in urma administrarii probatoriului, a audierilor, va dispune masurile legale in acest caz”, a declarat Goergian Dragan.

Referitor la relatia dintre criminal si victime, acesta a spus: “Colegii mei iau in calcul toate ipotezele de lucru si, intr-adevar, una din ipoteze este ca prezumtivul autor cunostea destul de bine victimele, insa, in urma administrarii probatoriului, vom avea toate raspunsurile pe care sa le oferim opiniei publice”.

El a subliniat ca mecanismul prin care a ajuns ca fie retinut “a fost unul complex”.

“Vorbim de actiunile derulate de specialistii de la Timisoara, din cadrul Politiei Romane, din cadrul Institutului Nationale de Criminalistica, sub coordonarea procurorului de caz, insa a ajutat foarte mult mediatizarea potretului-robot. Toate aceste informatii au fost coroborate cu probe si mijloace tehnice de proba. Va multumim dumneavoastra, multumim si oamenilor care ne-au sunat si au sesizat diferite aspecte. Unele s-au confirmat, altele nu s-au confirmat inca, dar societatea româneasca, in acest caz, a dat dovada de unitate”, a mai spus purtatorul de cuvant al Politiei Române.