Compania americană Raytheon va fabrica un nou lot de rachete aer-aer cu tehnologie avansată și rază medie de acțiune – AMRAAM (Air-to-Air Medium-Range Missile) după ce a câștigat un contract în valoare de 518 milioane de dolari pentru a produce rachete AMRAAM pentru zece țări, inclusiv Arabia Saudită, Coreea de Sud și Qatar.

Acest contract implică vânzări către Bulgaria, Canada, Danemarca, Indonezia, Japonia, Portugalia, Qatar, Arabia Saudită, Slovacia și Coreea de Sud.

Acordul prevede producția lotului 34 AMRAAM, iar lucrările vor fi efectuate în Tucson, Arizona și se așteaptă să fie finalizate pe 31 decembrie 2023.

Pentagonul nu a furnizat informații despre numărul de rachete care vor fi fabricate în cadrul acestui lot. Fondurile vor acoperi sistemele de antrenament, de dirijare, piese de schimb și alte echipamente de sprijin tehnic și logistic.

AMRAAM este o rachetă de dimensiuni reduse, ușoară și foarte rapidă, dispune de capabilități îmbunătățite împotriva țintelor care operează la altitudini foarte mici și mari și  rezistență sporită la măsurile de bruiaj electronic advers.

Foto: raytheonmissilesanddefense.com