Premierul României a salutat decizia companiei Nokian Tyres PLC de a construi, la Oradea, prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon. Compania va investi în România 650 de milioane de euro.
„Salut decizia anunțată de Compania Nokian Tyres PLC de a investi în România 650 de milioane de euro. Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon, care va fi construită la Oradea, va produce anual 6 milioane de cauciucuri și va genera aproximativ 500 de locuri de muncă”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.
Potrivit acestuia, decizia finală a fost luată în urma unei analize a peste 40 de localități din Europa. Aceasta „s-a bazat pe criterii de performanță precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și stabilitatea mediului de afaceri. Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanții companiei, la Palatul Victoria, oportunitățile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune”.
Nicolae Ciucă susține că guvernul României este deschis către investiții, fie prin bugetul național, cât și prin sprijinirea și încurajarea deciziilor de a dezvolta noi afaceri în țară.
„Am încredere că investițiile străine din România, care au crescut deja cu peste 46 la sută în primele luni ale acestui an, depășind cota de 6,4 miliarde euro, vor beneficia de o nouă dinamică, prin operaționalizarea Agenției de Investiții și Comerț Exterior”, se mai arata în mesaj.

Foto: Guvernul României