Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat că a decis să meargă în Parlament cu lista Guvernului şi cu progamul de guvernare pentru că până miercuri mai este timp de reflecţie pentru parlamentari. În acest moment, Ciucă spune că, matematic, Guvernul nu are şanse să treacă.

„Aşa cum arată situaţia şi cifrele, matematic guvenul nu are şanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a constatat destul de multă inflexibilitate şi că am realizat că probabil nu se va ajunge la un acord poltiic astfel încât să putem determina o majoritate care să aprobe Guvernul în Parlament.

Totuşi, ţinând cont de situaţia în care ne găsim astăzi, una deosebit de complicată, am hotărât să merg cu progamul de guvernare şi Cabinetul în Parlament pentru că până miercuri mai este timp, există timp de reflecţie pentru fiecare dintre parlamentari”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta susţine că prin votarea acestui Guvern „se poate câştiga timp astfel încât partidele politice să poată să discute pentru compatibilizarea proiectelor politice comune”.

La rândul său, preşedintele PNL Florin Cîţu este convis că Guvernul va tece de Parlament.

„Acest Guvern va trece. Este un guvern care va avea susţinere. Vom avea un program de guvernare cu soluţii pentru România”, a spus Cîţu.

Foto: Mediafax