Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au depistat trei cetățeni din Eritreea și alți doi din Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, prin evitarea efectuarii controlului de frontieră. Aceștia se aflau ascunși în compartimentele marfă ale unor ansambluri rutiere.

IMG_3760

În cazul de față, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 25 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul  transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate din România.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii era secționat și relipit.

Colegii noștri au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului, ocazie cu care au constatat faptul că, printre marfa transportată, se aflau ascunși doi bărbați și o femeie, cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cei trei sunt din Eritreea și au vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, cu ajutorul unei persoane necunoscute, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Străinii  intenționau să ajungă în Germania.

Un caz similar a fost constatat tot în cursul zilei de ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat.

Aici, polițiștii de frontieră au depistat ascunși, într-un autocamion încărcat cu pepeni, doi bărbați. Aceștia erau din Pakistan, aveau vârste cuprinse între 18 și 28 de ani și au încercat eludarea controlului de frontieră, cu scopul de a ajunge în Italia.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei migranților depistați, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia, șoferii și mijloacele de transport au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră