Industry Corp din China (AVIC) a prezentat, săptămâna trecută,  un videoclip care prezintă patru avioane invizibile J-20 cu două locuri, zburând în formație. În videoclip nu se spune nimic despre performanțele aparatului doar că dispune de motoare dezvoltate în China.  J-20 ar putea fi primul avion ,,stealth” cu două locuri din lume.

Prin adăugarea unui alt loc în cabină, aeronava ar putea, în schimbul unui anumit nivel de capacitate și manevrabilitate  specifică tehnologiei ,,stealth”, să poarte un al doilea pilot desemnat pentru sarcini mai complicate, cum ar fi războiul electronic, comanda dronelor cu aripi sau bombardamentele tactice, spune un analist militar chinez citat de Global Times.

În 2016,  China a prezentat în premieră avionul de luptă Chengdu J-20, dotat cu tehnologie ”stealth”, primul avion de generația a cincea al Beijingului. Atunci, într-un survol de 60 de secunde, două avioane de luptă J-20 au trecut deasupra demnitarilor, a sutelor de spectatori și a oficialilor din industria aviatică prezenți la o un eveniment dedicat industriei de apărare.

Sursa: defenseworld.net