Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat doi cetăţeni din Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind cărţi de identitate ce aveau însemnele autorităţilor din Bulgaria, care s-au dovedit a fi false, transmite Poliţia de Frontieră Română.

În data de 11.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în trenul care circulă pe relaţia Bucureşti Nord-Viena, două persoane care s-au legitimat cu cărţi de identitate eliberate de autorităţile din Bulgaria, anunţă Poliţia de Frontieră.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate de către cei doi pasageri la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, poliţiştii au constatat faptul că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni turci, în vârstă de 26, respectiv 31 de ani, care au declarat că au intrat legal în România, în baza vizelor române, însă ei intenţionau să ajungă în Germania. Au luat legătura cu un cetăţean bulgar, care, în schimbul sumei de 5.000 euro, le-a înmânat documentele folosite la ieşirea din ţară.

Astfel, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de  fals şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Poliția Română