Miercuri, polițiștii din Vrancea desfășoară 9 percheziții la locuințele folosite de persoanele implicate în altercația, de pe Bulevardul Gării, din data de 21 februarie a.c.

În cadrul activităților, polițiștii urmăresc identificarea și ridicarea mijloacelor de probă necesare documentări activităților infracționale desfășurate de către bănuiți.

La activități participă și jandarmi din cadrul I.J.J. Vrancea.

Reamintim că, la data de 21 februarie a.c., în jurul orei 14.15, polițiștii din Focșani au intervenit pentru aplanarea unui scandal care a avut loc pe Bulevardul Gării, din municipiul Focșani.

Din primele verificări, a rezultat faptul că în altercație au fost implicate 6 persoane, pe fondul unor discuții în contradictoriu.

Una dintre persoanele implicate a suferit vătămări, fiind transportată la spital.

Persoanele identificate la fața locului, implicate în altercație, au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Focșani, pentru audieri.

La intervenție a participat și un echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Vrancea, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea împrejurării producerii incidentului și luarea măsurilor legale ce se impun.

Din primele cercetări efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale, a reieșit că un tânăr, de 19 ani,  i-ar fi provocat leziuni cu un cuțit unui bărbat, de 26 de ani, care a fost transportat la spital.

În urma concluziilor preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Vrancea și a cercetărilor efectuate până la acest moment, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de doi bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor, complicitate la infracțiunea de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice

În noaptea de 21 spre 22 februarie a.c., față de unul dintre cei doi bănuiți s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Victima este în stare stabilă, internată la Secția ATI- Spitalul Județean Vrancea.

Ieri, 22 feburarie, al doilea bărbat implicat în altercația de pe Bulevardul Gării bănuit de săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor, a fost depistat, fiind în prezent în custodia polițiștilor.

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii, iar astăzi, 23 februarie, va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările au fost preluate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Sursa: IGPR