La data de 25 noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Giurgiu și Ilfov, sub coordonarea procurorilor de caz, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în județul Giurgiu, pentru destructurarea a două grupuri specializate în comiterea de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, la regimul vânătorii și protecției fondului cinegetic.

Acțiunile au fost desfășurate pentru probarea activității infracționale a persoanelor bănuite, în cadrul dosarelor penale instrumentate la nivelul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și pentru scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deținute fără drept.

În urma perchezițiilor, au indisponibilizate 2 arme de tir supuse autorizării și muniția aferentă, deținute ilegal, precum și cadavrele a 2 exemplare de cervide, despre care există bănuiala că provin din săvârșirea unor infracțiuni de braconaj cinegetic.

Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, folosit la transportul celor 2 exemplare de cervide, iar 2 câini ogari au fost lăsați în custodie.

Activitățile au beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Giurgiu și Ilfov și al Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Teleorman și Călărași.

Sursa: Poliția Română