La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au desfășurat, în judeţul Olt, o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc şi de mare risc.

Astfel, în municipiul Slatina, a fost realizată prinderea, în flagrant delict, a unui tânăr, de 27 de ani, din comuna Brebeni, în timp ce punea în vânzare 72 de comprimate ecstasy şi 100 de grame de canabis, pentru 7.800 de lei.

Ulterior, au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară, ambele în comuna Brebeni, la locuinţele a trei bărbaţi, cu vârstele de 22, 27 şi 50 de ani, aceştia fiind bănuiţi că, în perioada februarie – septembrie a.c., ar fi pus în vânzare droguri de risc şi de mare risc, respectiv canabis şi MDMA, către consumatori din judeţul Olt.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite instalaţii de întreţinere a plantelor, fertilizatori şi îngrăşăminte vegetale, cântare de precizie, grindere, comprimate MDMA, 100 de grame de canabis, 9 plante de canabis, aproximativ 7 kilograme de produse susceptibile a avea efecte psihoactive (echivalentul a 7.000 de doze, dintre acestea 563 fiind deja preparate şi ambalate în vederea comercializării), 14.800 de lei, 1.285 de euro şi 80 de lire sterline, toate acestea fiind ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Tânărul, de 27 de ani şi bărbatul, de 50 de ani au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Craiova a dispus reținerea tânărului, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

La data de 13 octombrie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, care a admis propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La activități au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

Sursa: IGPR