În cazul de față, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.B.T. Maramureș, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județele Maramureș și Satu Mare și au pus în executare două ordonanțe de percheziție auto.

În cadrul acțiunii, au fost vizate mai multe persoane bănuite că ar fi fost implicate într-o rețea de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 142 de pliculețe cu substanță albă, pulverulentă și substanță vegetală, de culoare verde, susceptibile de a avea un efect psihoactiv, 1.835 de pliculețe din material plastic transparent, prevăzute cu ziplock și 52.556 de lei.

De asemenea, polițiștii au ridicat trei grindere, șase telefoane mobile, nouă cartele SIM, un laptop, o pipă și mai multe recipiente, o pungă din material plastic, neagră, care conținea cinci perechi de mănuși, 13 sticluțe și 15 pungi din hârtie (o pungă din hârtie care conținea o substanță vegetală de culoare verde) și alte obiecte și înscrisuri care ar avea legătură în cauză.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- B.T. Maramureș, sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea un efect psihoactiv.

Față de cinci persoane bănuite, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

La activități au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și polițiști din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate Satu Mare și Sălaj.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

La operațiune au participat jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Sursa: Poliția Română