Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj cu ocazia aniversării SMURD.

“Sunt onorat să transmit salutul meu, la împlinirea a 33 de ani de la înființare, uneia dintre cele mai moderne și performante structuri naționale – Serviciul Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare (SMURD), una dintre structurile a căror activitate este sinonimă curajului, speranței și vieții.

Funcționarea unei astfel de structuri în România este mărturia faptului că prin ambiție, inteligență și consecvență pot exista progres și performanță, iar pentru cetățenii aflați în situații critice există certitudinea unei intervenții salvatoare la cele mai înalte standarde.

Doresc, de aceea, să îl felicit și să îi mulțumesc doctorului Raed Arafat, cel care a pus bazele SMURD, structură care, dincolo de importanța națională, a devenit un reper în pregătirea de specialitate și managementul situațiilor de urgență.

SMURD este o structură în continuă dezvoltare, iar inițiativele pentru dotarea tehnică sunt cunoscute. După cele două avioane specializate, vor intra în dotarea Inspectoratului General de Aviație primele șase elicoptere medii-grele multifunctionale destinate intervențiilor complexe în situații de urgență.

Dar, înainte de toate, SMURD este despre oameni, despre cei care își riscă viața pentru siguranța celorlalți, iar recentele intervenții sunt un exemplu în acest sens. Nu există un preț pentru o viață salvată, iar profesioniștii SMURD o spun mai bine: Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!

Doresc să vă asigur de întreaga mea susținere, fie că este vorba de achiziții de tehnică specifică, de pregătirea personalului sau îmbunătățirea cadrului legal în care vă desfășurați activitatea.

Vă mulțumesc și vă doresc succes în misiunile viitoare!,” a transmis vicepremierul Cătălin Predoiu.