Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat la evenimentul prilejuit de intrarea în dotarea MAI a două avioane destinate transportului pacienților aflați în starea critică.

„Două aeronave care vor asigura transportul mediu-curier în situaţii de urgenţă în situaţia unor oameni care au nevoie urgentă de ajutor medical şi pe parcursul transportului, nu numai la destinaţie. Piloţi, medici, asistenţi, pompieri, jandarmi, poliţişti, împreună într-o echipă care acţionează coerent – protejaţi viaţa cetăţeanului, protejaţi semenii dumneavoastră, aşa cum am văzut nu de puţine ori şi nu mai departe de acum câteva zile, intervenţii ale dumneavoastră care au salvat vieţi, au protejat vieţi”, a declarat vicepremierul.

Catalin Predoiu a subliniat că an de an România primeşte solicitări de asistenţă pentru intervenţie în situaţii de urgenţă, ceea ce înseamnă că expertiza a atins un nivel internaţional recunoscut şi căutat iar echipele româneşti de intervenţie şi salvare fac mândru tricolorul ţării dincolo de hotare.

„A fost efortul unor departamente întregi de a desfăşura aceste achiziţii. Ele se adaugă altora – la ora aceasta, structurile MAI care intervin în situaţii de urgenţă au parcurs deja un program de achiziţii, de echipare de aproximativ un miliard de euro în ultimii nouă ani, din care aproximativ 85% vin fonduri europene nerambursabile”.

Ministrul de Interne a dat asigurări că aceste programe nu se vor opri şi că vor fi desfăşurate în continuare toate eforturile administrative, astfel încât salvatorii să aibă tot ce le trebuie pentru desfăşurarea acţiunilor.

„Vă doresc în continuare multe misiuni uşoare, vă doresc cer senin, vă doresc să vă întoarceţi cu bine acasă. Mulţumesc şi celorlalte instituţii care au sprijinit Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, IGSU, de-a lungul vremii, până când dotarea a fost una la zi”, a mai spus Predoiu.

Foto: captura video