Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a transmis că războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă, care va fi cu mult mai complicată și sângeroasă, care se va desfășura pe un front mult mai larg, decât cel anterior.

Acesta este motivul principal pentru care Alianța Nord-Atlantică a furnizat armament Ucrainei. De asemenea, NATO se pregătește să-și consolideze și mai mult flancul estic al Alianței și să asigure o navigație liberă în Marea Neagră, o zonă vitală cu un foarte mare interes strategic și economic pentru România și Europa, a explicat Mircea Geoană.

Statele membre NATO continuă să sprijine Ucraina în războiul său împotriva atacurilor Federației Ruse, pe măsură ce acest război intră într-o nouă etapă, cu altă configurație și cu alte necesități. 

Ucraina are nevoie de sprijin și primește sprijinul necesar din partea aliaților NATO. Mircea Geoană a explicat că Alianța a trimis mai multe blindate, mai multe echipamente și mai multe capabilități pentru a atinge obiective și ținte de la o distanță mult mai mare. 

„Dacă în prima parte a războiului, am văzut-o cu toţii, Javelin şi arme antitanc, această parte a doua a războiului va fi diferită în calitatea, intensitatea şi consistenţa acestuia, deci, este firesc ca noi să ajutăm Ucraina pentru această etapă a războiului”, a explicat oficialul NATO.

Sursa foto: NATO