Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 6.600.000 lei.
“În data de 4 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, potrivit Gārzii de Coastă.
O echipă formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a controlat două camioane încărcate cu marfă, care veneau din Turcia şi aveau ca destinatar o societate comercială din Ucraina.
“În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul celor două camioane se aflau aproximativ 6.482 articole vestimentare, 714 genţi de lux şi 399 perechi de pantofi sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute”, arată sursa citată.
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.600.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.