IMG_5415

 

Modificarile la legislatia rutiera adoptate de Guvernul Romaniei in sedinta de ieri, sunt pentru a ne proteja mai bine pe noi si pe semenii nostri de evenimente negative. Legislatia trebuie adaptata in functie de situatiile cu care ne confruntam. De aceea, in urma unor analize, au fost identificate mai multe solutii la problemele intalnite.

Una dintre aceste probleme este comportamentul agresiv. Pentru sanctionarea acestui comportament este nevoie de o dovada. Colegii nostri vor putea sa constate acest contraventii in mod direct cat si prin mijloacele pe care le avem la dispozitie. Vorbim aici de prognoze facute in ultimii ani, dar si de dotari cu sistemele de supraveghere publice, care pot fi suplimentate, care pot fi sustinute cu verificari ale colegilor nostri. Pe langa constatarea directa, si inregistrarea video va contribui la sustinerea probatiunii intr-un astfel de caz. In ordonanta aprobata de Guvern sunt mai multe reglementari: vorbim si despre circulatia pe autostrada. Am vazut cu totii ce s-a intamplat, atat din punct de vedere al circulatiei pe cotrasens cat si al circulatiei pe banda de urgenta. Am intervenit cu aceste modificari tocmai pentru o mai buna disciplina in trafic.

Rolul politistilor rutieri nu este acela de a aplica sanctiuni, ci de a preveni producerea unor accidente rutiere. Dar acolo unde se constata abateri flagrante de la normele rutiere care pun in pericol participantii, cu siguranta, colegii sunt indreptatiti sa aplice si sanctiuni”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Foto: captura video Digi24