Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, că, potrivit estimărilor specialiștilor, valul 5 al pandemiei va veni în maximum trei săptămâni în România și va avea un impact mai mare decât valul 4. Ministrul a precizat că în prezent peste 100.000 de persoane sunt carantinate.

Lucian Bode le-a cerut, prefecților, la videoconferința la care participă și premierul Nicolae Ciucă, să ia măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, cu accent pe evenimentele private cu număr mare de persoane.

„Vă solicit foarte ferm să colaborați mai strâns cu direcțiile de sănătate publică. (…) Ne aflăm într-o perioadă de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde viitorului val pandemic, care potrivit specialiștilor va avea un impact mai mare comparativ cu  valul 4. Potrivit specialiștilor, valul 5 va veni în maximum 3 săptămâni”, a avertizat ministrul Afacerilor Interne.

Lucian Bode a cerut structurilor MAI să acorde o atenție deosebită raportărilor zilnice, astfel încât să reflecte cu exactitate situațiile din teren.

Ministrul a menționat că circa 14% dintre cei care intră în țară zilnic sunt carantinați, astfel că peste 100.000 de persoane sunt carantinate în prezent.

Sursa foto: Guvernul Romaniei