Conform purtătorului de cuvânt al Armatei Israeliene, Lior Haiat, organizaţia Hamas a tras 2.800 de rachete săptămâna asta, iar sistemul Iron Dome a interceptat 90%. Acesta a declarat că armata israeliană loveşte doar ţinte militare, iar 75 de combatanţi Hamas au fost ucişi, dar şi 10 civili şi un militar israelieni. De asemenea, Iron Dome a reuşit să intercepteze şi să pună la pământ, în premieră, trei drone cu explozibil.

Despre bombardarea clădirii în care erau corespondenţii internaţionali de presă, armata israeliană a comunicat că jurnaliştii au fost anunţaţi să părăsească turnul pe care militanţii l-au folosit pentru: birouri pentru informaţiile militare, cercetare şi dezvoltare armament şi centru de comandă şi coordonare a activităţilor militare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, aproximativ 145 de palestinieni, printre care 41 de copii, au fost ucişi şi 1.100 răniţi de luni, de când a început conflictul.

Liderul HAMAS, Ismail Haniyeh, a avertizat Israelul asupra acţiunilor militare: „Netanyahu, nu te juca cu focul. Moscheea Al-Aqsa este credinţa noastră şi religia noastră şi explozia revoluţiei noastre. Manipularea detonează Cisiordania şi Gaza şi aruncă în aer întreaga regiune, iar poporul palestinian şi naţiunea s-au ridicat pentru a proteja moştenirea profeţiei. S-au ridicat în toata lumea pentru ţara Palestinei, Ierusalimului şi Al-Aqsa,” a declarat acesta conform AP.

Foto: Captură YouTube