Vehiculele terestre fără pilot(semi-autonome), sau Q-UGV, fabricate de Ghost Robotics, denumite mai popular „câini robot”, au apărut în exercițiile SUA de-a lungul anului 2020.

Jordan Criss, comandantul escadrilei 325 a forțelor de securitate, a declarat că roboții  vor patrula pe o cale prestabilită și vor fi monitorizați de un ofițer de-a lungul patrulei lor. „Acești câini vor fi un set suplimentar de ochi și urechi în timp ce vor calcula cantități mari de date în locații strategice din întreaga bază a forțelor aeriene Tyndall”, a spus Criss. „Vor fi o îmbunătățire imensă pentru apărătorii noștri și vor permite flexibilitate în postarea și răspunsul personal al nostru.”

Criss a adăugat că roboții ar putea patrula în zone care „nu sunt de dorit pentru ființe umane și vehicule” și ar putea fi chiar operați de personalul care poartă căști de realitate virtuală. „Vom putea vedea exact ce detectează câinele robot prin intermediul camerei sale mobile și al platformei senzorului [și] dacă se dorește, vom putea, de asemenea, să emitem comenzi verbale către o persoană sau persoane printr-un radio atașat câinilor.

Sursa: thedrive.com