În cursul nopții de sâmbătă, 28 august a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au depistat în flagrant un bărbat ce conducea un autoturism având permisul de conducere anulat, totodată existând suspiciunea rezonabilă că se află sub influența substanțelor psihoactive.

La data menționată, polițiști din cadrul Secției 6, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un autoturism care nu a oprit la efectuarea semnalului regulamentar de oprire.

Astfel, s-a procedat la urmărirea autovehiculului, șoferul refuzând să oprească și în urma multiplelor mesaje sonore și luminoase, ulterior oprind și fugind, alături de alți doi bărbați.

Au fost prinși și identificați ocupanții autoturismului, iar cu ajutorul polițiștilor Secției 7 a fost prins la scurt timp și șoferul autoturismului, un tânăr de 26 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat că tânărul are permisul de conducere anulat iar în urma testării cu aparatul DrugTest a reieșit că ar fi consumat substanțe psihoactive, acesta refuzând recoltarea de sânge la Institutul Național de Medicină Legală.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, cu cel în cauză în stare de reținere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Poliția Română