Forțele aeriene ruse  vor dipune, peste trei ani, de drone grele Okhotnik (S-70 sau Hunter) care pot opera sub controlul avionului de luptă Su-57 generația a cincea, potrivit DefenseWorld.net.

„Avioanele Su-57 și dronele grele pot interacționa nu numai între ele, ci și în diferite tipuri de formațiuni de luptă. Dronele  Okhotnik vor fi controlate, simultan, din cabina de pilotaj Su-57 “, a spus, pentru  Rossiyskaya Gazeta, Andrei Yelchaninov, prim-vicepreședinte al Consiliului de administrație al Comisiei militare-industriale ruse.

Comandantul-șef adjunct al Forțelor Aerospatiale din Rusia, generalul locotenet Serghei Dronov,  a declarat anul trecut că, în timpul dezvoltării avioanelor fără pilot, se acordă o atenție specială integrării acestora într-un singur sistem cu aeronave cu echipaj.

Drona Okhotnik a fost dezvoltată pentru a funcționa ca un coechipier loial pentru luptătorul stealth Su-57, unde luptătorul echipat va controla mai multe drone Okhotnik, care la rândul lor vor angaja inamicul fără a pune în pericol avionul pilotat.

Trupele rusești vor începe să primească drona „Okhotnik” pentru Su-57 din 2024.

Foto: Ministry of Defense of Russia