Indiferent că vă aflați la cumpărături, restaurant, mall, piață sau pe stradă, respectați măsurile de protecție sanitară! Activitățile polițiștilor pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 continuă!

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 7.000 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 797 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 60.111 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.495 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 761.530 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.