Partidele care vor să formeze viitoarea coaliție de guvernare rămân fără timp, avertizează fostul premier Emil Boc. El spune că românii așteaptă rezultate, nu o ceartă nesfârșită pentru funcții.

Emil Boc, fost premier:

“Coaliția, ca să fiu sincer, își cam pierde perioada de grație. Oamenii înțeleg că e nevoie de negocieri, dar trebuie să se încheie cu o soluție pentru România, nu doar pentru anumiți lideri.

Ne place, nu ne place, stăpânul inelelor e la Cotroceni, mai ales în această perioadă, în condițiile în care nu e un partid cu 50%, decizia finală e la Cotroceni. Așa a fost mereu.

Rămâne la latitudinea președintelui gradul de implicare, din punct de vedere constituțional toate deciziile fundamentale se iau la Cotroceni”.

sursa: digi24.ro

Ludovic Orban a încercat să își convingă colegii din partid, în ședința restrânsă a conducerii PNL de marți seara, că ar avea susținerea USR PLUS și că, mai mult, aceștia i-ar fi propus să fie premier pentru a debloca negocierile din weekend, iar UDMR ar fi fost de acord cu propunerea.

„A fost doar o glumă, la un moment dat”, susțin surse din USR PLUS, care au participat la negocieri.

Fostul vicepremier pe siguranța națională, generalul Gabriel Oprea, a lansat un avertisment,dur, în campania electorală: ,, Interesul național nu mai poate fi luat la mișto!”

Generalul Gabriel Oprea a mai spu, în campania pentru parlamentare, că singura soluție oportună pentru România, în actualul context, este un guvern de uniune națională.