Atentatul cu mașină-capcană în care a murit Daria Dughina, fiica ideologului rus Aleksandr Dughin, a fost organizat de ”Armata Națională Republicană”, a anunțat duminică, într-o declarație făcută la Kiev, fostul deputat rus Ilya Ponomarev, relatează ukraine.ru.
“Noi, activiștii, militarii și politicienii ruși, acum partizani și luptători ai Armatei Naționale Republicane, scoatem în afara legii belicoșii, hoții și asupritorii din Rusia. Scopul nostru este de a opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, de a opri activitățile unei bande de afaceriști de la Kremlin care sug din bogăția poporului nostru”, se arată în declarația organizației.
“Îl declarăm pe președintele Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens. Putin va fi destituit și distrus de noi”, au subliniat activiștii NRA.
În manifest se mai spune despre atentatul în care murit Dughina că „deschide o nouă pagină din rezistența împotriva putinismului, o nouă pagină dar nu ultima”.
Fostul deputat se află, în prezent, pe teritoriul Ucrainei. Pe numele său au fost deschise dosare penale în Rusia pentru deturnare de bunuri de stat, precizează sursa citată.
Mihail Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, a declarat că Ucraina nu are nimic de-a face cu atentatul cu bombă.