La data de 15 mai 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 10  percheziții domiciliare, în Buzău, București şi Ilfov, la persoane bănuite de trafic de droguri. De asemenea, un bărbat, de 46 de ani, a fost prins, în flagrant delict, în județul Buzău, în timp ce ar fi încercat să vândă droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 46 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc(cannabis) de la persoane din municipiul București, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.200 de grame de cannabis, aproximativ 900 de semințe de cannabis, 200 de grame de substanță pulverulentă, albă şi comprimate susceptibile a avea efecte psihoactive, 4 cântare electronice, 7 telefoane mobile și 2.500 de lei.

De asemenea, în judeţul Buzău, la unul dintre imobilele utilizate de persoanele bănuite, poliţiştii au descoperit o cultură indoor de cannabis.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

În urma materialului probator administrat, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

La data de 16 mai a.c., doi bărbați au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, iar față de al treilea a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

La activități au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și București, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, precum și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: IGPR