În perioada 11-12 iulie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Botoșani, la persoane bănuite de punere în circulație de monedă străină și înșelăciune. 
Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – iulie 2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din județul Botoșani, ar fi efectuat mai multe schimburi valutare, oferind bancnote de 100 și 50 de euro, care nu aveau elementele de siguranță specifice celor autentice, mai multor persoane din județul Botoșani, care, la rândul lor, ar fi încercat să le schimbe în case de schimb valutar.  
Totodată, polițiștii au realizat o acțiune de prindere, în flagrant delict, a unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Dorohoi, fiind descoperite asupra sa 25 de bancnote de 100 și 50 de euro, precum și 9 telefoane mobile.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite 8 telefoane mobile și 4 cartele sim. 
9 persoane au fost conduse la audieri, 3 fiind reținute. Ulterior, cele 3 persoane au fost arestate preventiv.
Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Botoșani.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de rezultate, să fie dispuse măsuri legale față de toate persoanele implicate în comiterea faptelor.

Sursa: IGPR