Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat că în proiectarea programelor de înzestrare ale Armatei Române se încearcă valorificarea industriei de apărare, prin transfer de tehnologie şi expertiză inclusiv pe componenta de mentenanţă şi exploatare.

”Industria de apărare din România poate fi prezentă mai mult în programele de înzestrare ale armatei noastre. În proiectarea acestor programe încercăm să valorificăm la maximum posibil industria de apărare, prin transfer de tehnologie şi expertiză inclusiv pe componenta de mentenanţă şi exploatare. Cele mai bune soluţii nu pot fi găsite decât împreună cu industria de apărare din România”, a scris ministrul apărării pe Facebook.

Acesta a mai spus că a discutat despre acest subiect cu reprezentanţi ai unor companii precum Aerostar, Aero Care, Aerospace Services, GM&T International 2000, Aerofina sau Straero, care au fost prezenţi la Salonul aeronautic de la Le Bourget.

”Modernizarea acestui sector este mai necesară ca oricând, iar astfel de întrevederi pot ajuta la identificarea unor modalităţi concrete prin care companii de top din industria de apărare globală pot colabora cu operatori economici de acelaşi profil din România”, a precizat Angel Tâlvăr.