Forţele de securitate afgane au anunţat, duminică, că au instalat un sistem de apărare anti-aeriană în Aeroportul Internaţional din Kabul, conform AP.

Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Tariq Arian, fără a preciza însă şi provenienţa şi tipul sistemului de apărare.

Tariq Arian a declarat că sistemul este al unui „prieten străin” care îl şi operează în acest moment, urmând ca militarii afgani să înveţe în cel mai scurt timp folosirea acestuia.

Cel mai probabil este vorba de un sistem C-RAM (Counter rocket, artillery and mortar), folosit de forţele NATO pentru protejarea bazelor militare de atacuri cu rachete.

Conform anunţului preşedintelui Joe Biden, până la finalul lunii viitoare, toţi militarii americani vor părăsi Afganistanul.

Aeroportul din Kabul ar urma, însă, să fie apărat de militarii turci, conform unui anunţ al preşedintelui Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan a declarat, vineri, că Turcia şi Statele Unite au căzut de acord privind asigurarea securităţii aeroportului sub comandă turcă.

În acest moment, forţele talibane au cucerit mai multe districte puţin locuite, dar şi puncte de trecere a frontierei din zona de nord şi vest, conform AP.

Foto: Wikipedia