Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 mai este de 18.911.098, a informat, miercuri, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Conform unui comunicat AEP transmis AGERPRES, sunt cu 5.366 mai puţini alegători faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă la data de 30 aprilie.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale respective.

În luna mai, primăriile au operat în Registrul electoral radierea a 24.716 persoane, ca urmare a decesului, precum şi a 70 de persoane, ca urmare a interzicerii exercitării dreptului de a alege sau a punerii sub interdicţie.

Un număr de 88 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în luna mai este de 19.332, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

AEP menţionează că, din totalul de alegători care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.156.261 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 754.837 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS

Foto: MAE România