Administraţia Biden a făcut apel împotriva refuzului justiţiei britanice de a-l extrăda pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, conform unui anunţ făcut vineri de Departamentul american de Justiţie, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Apelul indică intenţia administraţiei americane de a-l aduce în faţa justiţiei pe Julien Assange pentru difuzarea masivă a mai multor documente confidenţiale în 2009.

Vineri a fost data limită până când se putea face recurs după ce, pe 4 ianuarie, judecătoarea Vanessa Baraitser a refuzat extrădarea australianului Assange în SUA invocând riscul sinuciderii fondatorului WikiLeaks în sistemul penitenciar american.

În timpul administraţiei Barack Obama, în care Joe Biden a deţinut funcţia de vicepreşedinte, justiţia americană renunţase la urmărirea fondatorului WikiLeaks.

În urmă cu zece ani, Joe Biden considera că Julian Assange se aseamănă mai degrabă cu un “terorist high tech” decât cu un urmaş al “Documentelor Pentagonului”, care au dezvăluit în anii 1970 minciunile SUA cu privire la războiul din Vietnam.

Foto: versobooks.com