În ultimele 24 de ore, misiunile MAI s-au axat, în principal, pe salvarea persoanelor aflate în situații de urgență, pe asigurarea unui grad ridicat de siguranță a persoanelor și protecția patrimoniului.

Personalul structurilor operative din MAI au intervenit la 4.212 evenimente, dintre care 2.565 – circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.647 – circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 129 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 124 de fapte penale.

De asemenea, în urma activităților de investigații specifice, au fost identificați 33 de autori în 35 de dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidență.

Totodată, au fost depistate 18 de persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 767 de posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea, din oficiu.

În același interval, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 24 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 23 de fapte penale.

În urma activităților desfășurate de structurile MAI, au fost dispuse măsuri preventive pentru 79 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au continuat inclusiv acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 635 de permise de conducere și au retras 247 de certificate de înmatriculare.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 8.641 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 238.467 de lei, iar polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 15.101.380 de lei.

În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au efectuat 105 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 22 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 472 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 95.000 de lei.

Pe parcursul intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 6 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.187 de persoane.

În zonele montane și pe traseele turistice, au acționat 150 de jandarmi.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

Frontiera de stat a fost tranzitată de 145.052 de persoane și de 43.236 de mijloace de transport.

De asemenea, în urma activităților specifice, polițiștii de frontieră au constatat 21 de infracțiuni.

Sursa: MAI