Din dispoziția viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în acest sfârșit de săptămână, au fost intensificate acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Activitățile au fost desfășurate pentru îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică, asigurarea respectării cadrului legal, pentru prevenirea activităților infracționale.

Polițiștii și jandarmii au urmărit prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, precum și combaterea consumului de substanțe interzise, dar și depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, indisponibilizarea bunurilor produs al infracțiunilor, precum și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale.

Au fost organizate 2.356 de acțiuni, 2.800 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 40.094 de autovehicule și legitimate 93.187 de persoane.

Au fost depistate 37 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 25.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.238.739 de lei. Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 36.280 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 1.606 cu Drugtest. Au fost constatate 366 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Sursa: IGPR