La nivel național, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au acţionat pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, din bagaje și de bagaje de la călători, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.
În cadrul acțiunii, au fost efectuate verificări în 283 de stații de cale ferată și 305 trenuri de călători, fiind legitimate 1.571 de persoane.
De asemenea, polițiștii au depistat 4 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni (dintre care 3 în flagrant delict),  fiind depistată și o persoană urmărită.
Polițiștii au aplicat 279 de sancțiuni contravenționale, dintre care 137 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 44 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române și 98 la alte acte normative, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de 50.730 de lei.

Sursa: IGPR