La data de 7 iulie a.c., Direcția de Poliție Transporturi a derulat  o acţiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI” și „în regim de închiriere”, în zona aeroporturilor civile din România.
Astfel, au fost verificate 195 de autovehicule, legitimate 221 de persoane și aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.295 de lei.
Din totalul sancţiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 46 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 8 la alte acte normative.
Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și reținut 1 permis de conducere.
De asemenea, a fost constatată o infracțiune de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influneța substanțelor psihoactive.
La activitățile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, structurilor de poliţie rutieră și jandarmi.

Sursa: IGPR