În perioada 28 – 30 iulie a.c., Poliția Română a desfășurat, în județul Constanța – stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești și localitățile Cumpăna, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea ordinii și liniștii publice.

Au fost controlate peste 850 de autovehicule și efectuate 808 testări ale conducătorilor auto.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, reținute 21 de permise de conducere și retrase 6 certificare de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive și una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Din totalul testărilor, 92 au fost pentru depistarea prezenței substanțelor psihoactive în organism și 716 pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice.

La activități au participat polițiști din cadrul Direcției Rutiere, Direcției de Ordine Publică, Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și jandarmi.

Sursa: IGPR