Accidentul rutier in care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode, un accident produs de soferul demintarului, confirma executia politica instrumentata de DNA impotriva fostului ministru al Apararii si Internelor Gabriel Oprea (foto dreapta). De fapt nu accidentul lui Bode in sine confirma executia impotriva lui Gabriel Oprea, ci reactiile oficiale de dupa accident.

Asa cum se stie, in 2016 DNA a lansat pe piata dosarul in care Gabriel Oprea a fost trimis in judecata in 2018 pentru ucidere din culpa, pe motiv ca se afla in masina sa, in momentul in care unul dintre politistii din coloana, Bogdan Gigina, a suferit un accident in urma caruia a murit. Tot pe bancheta din spate se afla si ministrul Transporturilor Lucian Bode in momentul in care soferul sau, dupa ce a condus pe contrasens, a produs un accident soldat cu ranirea a doua persoane. Evident, in conditiile in care cele doua cazuri seamana pana la un punct, multa lume s-a intrebat de ce se aplica dubla masura, Gabriel Oprea fiind trimis in judecata pentru o ucidere din culpa cu care nu are nicio legatura, in timp ce Lucian Bode nici macar nu este cercetat.

Ludovic Orban omoara dosarul lui Oprea

Totusi, Lucian Bode nici nu ar avea de ce sa fie cercetat. Asta intrucat nu demnitarul este cel care impune SPP viteza si conduita in trafic. Afirmatia a fost facuta de premierul Ludovic Orban: “Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP viteza si conduita in trafic”. Este o declaratie cat se poate de corecta, din punctul nostru de vedere. O declaratie care insa arunca in aer si dosarul fabricat de DNA impotriva ministrului Gabriel Oprea, mai ales in conditiile in care acesta nici macar nu se afla intr-o masina implicata in accident, asa cum s-a intamplat in cazul lui Lucian Bode.

De asemenea, in acest context trebuie amintit ca problemele din dosarul lui Gabriel Oprea au fost deja remarcate in instanta. Si nu orice instanta, ci Inalta Curte, care in incheierea prin care si-a declinate competenta, a stabiit ca nu exista un raport direct intre exercitarea atributiilor de serviciu ale lui Gabriel Oprea si fapta de ucidere din culpa (click aici pentru a citi). 

 

Uniunea Militarilor si Politistilor Mihai Viteazul: “Dupa Instanta Suprema – ICCJ – acum si primul ministru Ludovic Orban ii da dreptate lui Gabriel Oprea”

 

Altfel, o analiza extrem de interesanta a celor doua cazuri (Bode si Oprea) a fost realizata de Uniunea Militarilor si Politistilor Mihai Viteazul. Concret, Uniunea subliniaza ca pasagerul de pe bancheta din spate a unui autoturism nu are nicio legatura de cauzalitate cu accidentele de circulatie.

Redam comunicatul de presa al Uniunii Militarilor si Politistilor Mihai Viteazul:

“Adevarul pe care il afirma legea si pe care il stiu si copiii:pasagerul de pe bancheta din spate a unui autoturism nu are nicio legatura de cauzalitate cu accidentele de circulatie

Dupa Instanta Suprema – ICCJ – acum si primul ministru Ludovic Orban ii da dreptate lui Gabriel Oprea:

‘Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP viteza si conduita in trafic’, a spus domnul Ludovic Orban.

Sursa: Mediafax – Bode, absolvit de orice vina de catre premierul Orban pentru accidentul de pe Dealul Negru (https://www.google.com/amp/s/m.mediafax.ro/amp/politic/orban-il-absolva-pe-bode-de-orice-vina-in-producerea-accidentului-ce-spune-despre-schimbarea-sa-din-functie-19532196)

Avand in vedere interesul legitim al jurnalistilor manifestat in spatiul social, in care a fost amintit si numele domnului Gabriel Oprea,

Din Respect pentru Lege,

Din Respect pentru Presa,

Din Respect pentru Cetateni,

Biroul de presa al Uniunii Militarilor si Politistilor ‘Mihai Viteazul’ este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Declaratia primului-ministru Ludovic Orban referitoare la accidentul in care a fost implicat ministrul Bode este caracterizata de:

-Real
-Legal
-Firesc.

In acest context, iata evidentele:

 1. Ministrul Bode – pasager in autoturism, pe bancheta din spate.
  Ministrul Oprea – pasager in autoturism, pe bancheta din spate.

 2. Masina in care se afla minstrul Bode a fost implicata in accident.

Masina in care se afla ministrul Oprea NU A FOST implicata in niciun accident.

 1. Ministrul Bode nu a fost si nu este cercetat.

Pentru ca asa este corect, legal, moral. Pentru ca nu are nicio vina.

Ministrul Oprea este cercetat de cativa ani. Desi, asa cum s-a pronuntat Instanta Suprema – ICCJ, nu are nicio vina.

 1. Un motociclist a filmat accidentul in care a fost implicat autoturismul in care se afla ministrul Bode.

Un motociclist a fost victima in accidentul in care NU A FOST implicat autoturismul in care se afla ministrul Oprea.

 1. Accidentele de circulatie sunt cercetate de Politia Rutiera.
  Asa s-a intamplat si in cazul in care a fost implicat autoturismul in care se afla ministrul Bode.

La fel s-a intamplat si in cazul accidentului unde NU A FOST implicat autoturismul in care se afla ministrul Oprea.

 1. Mai mult!: In acel caz, motociclistul facea parte chiar din Politia Rutiera.

  Asa cum spune si primul-ministru Ludovic Orban:
  ‘Demnitarul nu are niciun fel de raspundere, nu a fost la volan, nu a impus ritmul deplasarii, nici nu poate, legal, sa impuna ritmul de deplasare. Nu a avut, practic, niciun fel de raspundere directa in producerea acestui eveniment.’

  Sursa: Capital – Orban este ferm in cazul ministrului Bode (https://www.capital.ro/orban-este-ferm-in-cazul-ministrului-bode-activitatea-unui-ministru-trebuie-evaluata-dupa-rezultate-niciodata-nu-a-abuzat-de-functie.html/amp),

  UMPMV confirma:

Niciun ministru nu a putut vreodata si nu poate dispune lucratorilor Politiei Rutiere, ci numai sefii polittiei.

La data accidentului in care NU A FOST implicat autoturismul in care se afla ministrul Oprea, seful politiei – implicit al motociclistului politiei rutiere – era chestorul Toba P..


Chestorul Toba P. a declarat public ca toti ministrii de interne au avut un dispozitiv de insotire – (si nu coloana oficiala, asa dupa cum confuzeaza cei care afirma, dar nu se pricep pentru ca nu au pregatire in domeniu) – in baza instructiunilor, reglementarilor interne ale politiei, care datau inca din anul 2000.

Asadar:
Planurile de masuri care se intocmesc cu ocazia acestor situatii care vizeaza deplasarea demnitarilor pe drumurile publice, se intocmesc in scris.
La fel s-a intaplat si in cazul Planului de masuri al Brigazii Rutiere – care a fost aprobat de seful de atunci al Politiei Capitalei, cand ministrului Gabriel Oprea i-a fost stabilit – de catre de politie – un motociclist pentru insotire, explicandu-i-se ca ‘ASA SUNT REGULILE LA INTERNE’.

Chestorul Toba P., seful de atunci al politiei romane, seful sefului Politiei Capitalei si seful tuturor politistilor si motociclistilor politiei este singurul in masura sa explice procurorilor, instantelor de judecata, familiei motociclistului si opiniei publice toate acele lucruri si reglementari care “au inconjurat” evenimentul.

7. Legea si Dreptatea trebuie sa fie pentru toti.
Asa cum este pentru domnul Bode.

Asa cum ar fi trebuit si trebuie sa fie si pentru domnul Oprea.

Asa cum a fost si pentru toti domnii si pentru toate doamnele pasageri pe banchetele din spate ale autovehiculelor si niciunul dintre acestia NU A FOST INVINUIT cand s-au inregistrat accidente rutiere.

N.B.:
Biroul de presa al Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” sta la dispozitia mass-media si opiniei publice pentru a oferi raspunsuri.

Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

Director de comunicare si purtator de cuvant

Comisar-sef de politie Christian Ciocan”