A fost inaugurată fabrica de asamblare a camioanelor Iveco pentru Armata României. Evenimentul a avut loc la Petrești, județul Dâmbovița, la el patricipând președinții Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu, respectiv Ludovic Orban.

,, Fiecare afacere care se dezvoltă în România este un pas înainte pentru economia autohtonă.
Sunt 200 de locuri de muncă nou create în județul Dâmbovița în plină pandemie datorită acestei fabrici de camioane blindate IVECO de la Petrești. Alte sute de locuri de muncă vor fi create pe orizontală, în județ și în toată țara.
IVECO Defense este un partener strategic pentru România, la nivel economic, dar, mai ales, pentru strategia de apărare a țării și sunt convinsă că vom dezvolta un parteneriat stabil și eficient” a scris Anca Dragu pe Facebook.
,, Această investiție este rezultatul unui contract încheiat între Armata română și firma IVECO, un contract prin care Armata achiziționează un număr foarte important de autovehicule de la Iveco. O parte se realizează aici în Dâmbovița, la Petrești, o parte se realizează la Mediaș, o parte se realizează la București.
În perspectivă, ne dorim ca Iveco să își dezvolte afacerile în România. Au luat decizia să deschidă un centru regional și suntem convinși că vor continua investițiile și ceea ce ne interesează pe noi este ca o parte cât mai mare din ceea ce se produce să se producă în România, să genereze dezvoltare locuri de muncă, venituri pentru bugetele locale și pentru bugetul național .
Sunt extrem de plăcut surprins de faptul că tot ceea ce am discutat cu reprezentanții firmei IVECO a fost realizat clar, în termenele stabilite”, a spus Ludovic Orban.

Fabrica are o capacitate de 440 de vehicule pe an, are cinci linii de producţie şi o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi. Investiţia de la Petreşti este de 50 de milioane de euro şi este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence.

Foto: Facebook/ Anca Dragu