22 de persoane suspectate de implicare în incidentele violente de la începutul săptămânii, din Bucureşti, au fost ridicate şi duse la audieri în urma unor percheziţii care au avut loc în capitală şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov, anunţă Poliţia.

Printre cei audiaţi se află şi membri ai galeriilor echipelor de fotbal. Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe probe, inclusiv materiale pirotehnice.

În noaptea de luni spre marţi, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase.