4 autoturisme indisponibilizate, 3.650 de euro și 48.900 de lei, precum și documente și bunuri susceptibile a proveni din furturi au fost ridicate, în urma a 19 percheziții domiciliare efectuate, în această dimineață, de polițiștii din Ialomița și Călărași, la persoane bănuite de furturi din depozitele unor societăți comerciale. 11 persoane au fost reținute.

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Călărași, Buzău și Constanța, au pus în executare 19 mandate de percheziții domiciliare, în comunele Sinești și Borănești, din județul Ialomița și comuna Sărulești, din județul Călărași.

Forțele de ordine au descins la locuințele membrilor unei grupări infracționale, bănuiți de furturi din depozitele unor societăți comerciale, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 200.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor 4 autoturisme, 3.650 de euro și 48.900 de lei, 21 de bancnote contrafăcute, precum și mai multe documente și bunuri, care au legătură cu dosarul instrumentat.

11 persoane au fost audiate, față de acestea fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Județene Ialomița și Călărași.

Sursa: IGPR