Poliţiştii de frontieră arădeni au prins 17 migranţi din Somalia, Bangladesh, India şi Pakistan care au încercat, luni, să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un microbuz care transporta măşti chirurgicale.
Şoferul turc al microbuzului transporta marfa din Turcia în Germania, însă la controlul făcut în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost găsiţi şi migranţii.
”În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 17 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Somalia, Bangladesh, India şi Pakistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră şi intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera”, a anuntat Poliţia de Frontieră Arad.
De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, poliţiştii de frontieră au găsit, într-un alt microbuz, condus de un bulgar, un migrant din Siria care încerca să treacă graniţa ilegal.