Politistii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județele Brașov, Bacău și Timiș, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, aproximativ 1,2 kilograme de cannabis, 190 de grame de cocaină, 181 de comprimate de ecstasy (MDMA) și 4 grame de MDMA, 100 de grame de hașiș, 5 grame de ciuperci halucinogene și 27 de grame de amfetamină, droguri destinate comercializării.

De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe sume de bani, respectiv 63.220 de lei, 3.715 euro și 350 de dolari.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au fost conduse, în vederea audierii, 8 persoane, față de 4 dintre acestea fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cele 4 persoane au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, iar, în cursul zilei de astăzi, 14 aprilie, față de acestea a fost luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Bacău și B.C.C.O. Timișoara, al luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale Brașov și Bacău, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: IGPR