Aceasta zi este despre veteranii de razboi!

Avem datoria sa cinstim memoria veteranilor de razboi care nu mai sunt printre noi si sa-i sarbatorim pe cei care, din fericire, sunt astazi aici. Pentru ca ei sunt eroii României, imaginea vie a participării tarii noastre la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ca ministru al apararii si ca vicepremier, am fost mereu alaturi de acesti oameni extraordinari si cred ca statul roman are datoria sa le fie sprijin permanent.
Am ridicat, in memoria eroilor nostri, Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national si l-am donat Ministerului Apararii Nationale.
Iar pe cei care sunt astazi cu noi, i-am sprijinit prin toate mijloacele.

Veteranii de razboi sunt cei care au mers la lupta pentru apărarea ființei naționale și pentru eliberarea gliei strămoșești, indiferent de sacrificii, de pretul platit, chiar daca pretul a fost viata.

Exemplul lor trebuie sa ne calauzeasca si astazi, cand traim aceste momente dificile, sa ne intareasca, sa ne dea forta si incredere ca totul va fi bine. Ceea ce traim in aceste vremuri este tot o lupta, sa invatam de la ei cum sa rezistam in fata oricaror greutati si sa intelegem valoarea sacrificiului pentru ca in anii ce vin sa ne putem bucura de libertate.

La multi ani, bravi veterani de razboi! Recunstinta noastra este vesnica! Dumnezeu sa va binecuvanteze!