“Poliția de Frontieră română este o instituție performantă si modernă, cu un rol fundamental în sistemul național de securitate.

De Ziua Poliției de Frontieră, felicităm polițiștii de frontieră pentru activitatea lor în slujba securității naționale a României și pentru siguranța cetățenilor români. Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne pentru care avem toată aprecierea. Poliția de Frontieră română și-a construit o veritabilă carte de vizită.

Evoluțiile geopolitice au condus la transformarea Poliției de Frontieră din instituția responsabilă exclusiv de frontierele României, în instituția care gestionează a doua frontieră externă a Uniunii Europene, furnizoare de securitate pentru aproximativ 500 de milioane de cetățeni europeni.

România a îndeplinit condiționalitățile privind securitatea frontierelor și toate criteriile necesare pentru intrarea în Schengen. Prin urmare noastre, si asteptarile românilor în privinta intrarii in Schengen sunt legitime. Prin eforturile, prin investițiile făcute și prin capabilitățile Poliției de Frontieră, România lucrează deja de multă vreme în logica unui stat Schengen, la același nivel de complexitate.

De ziua lor, le transmitem tuturor polițiștilor de frontieră La mulți ani si succes in activitate!”

Biroul de presă