Hristos s-a înălțat!

Un acrobat a sosit într-un mic orăşel şi a aşezat o frânghie bine încordată la zeci de metri deasupra unui râu cu ape repezi. A uimit mulţimea prin talentul şi curajul său, traversând de mai multe ori râul pe frânghie, alergând, umblând în mâini, mergând pe bicicletă şi împingând o roabă. Când i s-a părut că toţi sunt convinşi de abilitatea lui, acrobatul s-a adresat mulţimii: “Aş vrea acum să împing roaba aceasta de la un capăt la altul al frânghiei, având o persoană în ea. Credeţi că pot face aceasta?” Toţi au început să strige: “CREDEM! CREDEM!” Atunci acrobatul a întrebat: “Cine se oferă, să încercăm împreună?” Tăcere deplină! Nimeni nu s-a oferit. Spre surprinderea mulțimii, un copil a început să strige: “Eu mă ofer. Eu am încredere în tine!” Cu sufletul la gură, mulţimea i-a urmărit pe cei doi încheindu-şi apoi cu succes drumul cel primejdios. Cineva se apropie apoi de copil și-l întrebă: “Nu ţi-a fost teamă?” Copilul răspunde zâmbind: “Nu! Am văzut măiestria sa și mi-a fost îndeajuns pentru a mă încrede pe deplin în el.”
Te încrezi tu, oare, în Domnul? Te poți lăsa călăuzit de El pe marea cea plină de valuri a vieții, sau credința îți dispare atunci când trebuie să o faci lucrătoare?

Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!

O zi binecuvântată de Domnul!
p. Ignatie