La 25 martie 2024, Politia Română împlineste 202 ani de existență.

Este structura cea mai vizibilă, care desfășoară misiuni cu impact foarte mare în societate.

Știu că Poliția Română face zi de zi dovada profesionalismului în fața cetățenilor și a statului român.

Poliţiştii înfruntă răul din societate, și fac tot ceea ce este posibil pentru eliminarea pericolelor la adresa siguranţei publice. De multe ori, ei fac o muncă ingrată, iar cei mai mulți dintre polițiști sunt total dedicați serviciului lor în slujba românilor.

Statul român trebuie să fie total alături de acești oameni deosebiți, să le asigure respectul cuvenit și drepturile la zi.

Ca ministru al afacerilor interne și vicepremier pentru securitate națională, m-am preocupat de asigurarea, pentru întregul personal al Poliţiei Române, a unor condiţii de viaţă şi de muncă mai bune.

Totodată, am considerat că este necesar să protejăm urmașii polițiștilor care și-au pierdut viața în misiuni. Astfel, în mandatul meu, soțiile acestora au fost angajate în minister, iar copiii lor au primit acces în instituțiile de învățământ de profil.

Pentru polițiștii rezerviști, ca și pentru militari, pompieri, jandarmi, am promovat Legea 223/2015, o lege bună pentru toți beneficiarii săi.

25 martie este o dublă sărbătoare pentru noi: astăzi, creștinii sărbătoresc Buna Vestire, sărbătoarea credinţei în biruinţa binelui asupra răului.

Îi felicit pe polițiști, le doresc sănătate şi succes în activitatea lor atât de importantă, în slujba legii, pentru a asigura liniştea şi siguranţa cetăţenilor.

Îmi exprim convingerea și cu această ocazie că polițiștii români se vor ridica întotdeauna la înălţimea responsabilităţilor ce revin instituţiei. Am toată încrederea în acești oameni bravi care au ales o meserie grea, dar specială.

Dumnezeu să-i protejeze pe polițiști! La mulți ani, Poliției Române!