Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea isi exprima convingerea ca Nicolae Ciuca este cel mai potrivit prim-ministru pe care il poate avea Romania, in aceasta perioada de criza.

“Nicolae Ciuca este cel mai potrivit premier pentru Romania astazi, cand traversam aceasta perioada de criza. Este bine ca acum primul-ministru este un militar. Sunt convins ca pentru militari si pentru toti cei din domeniul de securitate nationala, cea mai buna varianta de sef al Executivului este un om provenit din Armata, in contextul framantarilor politice actuale.

Il cunosc de multa vreme, este un militar adevarat, cu o pregatire excelenta si o experienta profesionala pe masura. Ca ministru al apararii, apoi ca vicepremier pentru securitate nationala, dar si ca presedinte al UMPMV, l-am sustinut la conducerea fortelor terestre, a statului major general, i-am acordat sprijinul Asociatiei noastre, pentru functia de premier, inclusiv public, in momente dificile pentru acesta, din punct de vedere politic si profesional.

Il sustinem in continuare si avem incredere in domnia-sa, ca un om pe care il cunoastem vertical si drept, precum si ca militar.

Cred ca daca primul-ministru nu era un militar, pensiile militare ar fi fost grav afectate. Am convingerea ca generalul Ciuca se va bate pentru drepturile celor din randul carora provine si se va bate pentru ca Romania sa depaseasca aceasta criza cu bine.

Imi asum aceste declaratii si sunt convins ca generalul Ciuca nu-si va dezamagi colegii militari, politisti sau din alte structuri de securitate nationala si nu-si va dezamagi poporul.

Ii indemn pe toti cei care poarta sau au purtat haina militara sa fie alaturi de premierul Ciuca, sa-i acorde votul de incredere si sunt sigur ca generalul va dovedi ca este cel mai bun pentru aceasta functie.

Gl.(r) Gabriel Oprea

Presedintele UMPMV”