Ziua de 1 iunie este un prilej de sărbătoare pentru copiii din întreaga lume. Anul acesta, din cauza pandemiei cu coronavirus, nu au mai avut loc petrecerile dedicate copiilor de ziua lor, iar micuții au sărbătorit mai restrâns.
Copiii cu dizabilități au nevoi speciale iar mulți dintre aceștia doar și imaginează cum este să alergi desculț prin iarbă sau cum ar fi să lovească o minge. Ei nu au fost uitati nici astazi de Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”.
Pentru că de acum este un prieten al Asociației de sprijin a copiilor cu handicap fizic din România, președintele Uniunii, generalul Gabriel Oprea a fost, de 1 iunie, din nou alături de copiii cu dizabilități. Impreună cu domnul Dumitru Gal de la Divin Garden, de aceasta data a oferit celor 141 de copii cu dizabilități fructe proaspete, mure, căpșuni, zmeură, cireșe și afine. Atât micuții aflați în centrul de zi cât și tinerii prezenți la acțiunea de 1 iunie s-au  bucurat de darurile primite. Gabriel Oprea și Dumitru Gal au organizat mai multe acțiuni de ajutorare a copiilor cu dizabilități, atât în București cât și în țară.
“Ma bucur că am putut să aducem un zâmbet pe chipul acestor copii minunați. Am învățat de la oamenii de aici lucruri pe care nu le știam. In România sunt peste 800.000 de persoane cu dizabilități, o categorie defavorizată și vulnerabila. Cred că numărul lor este mult mai mare in realitate, mulți dintre aceștia nu sunt înscriși în gradul de handicap. Indemn persoanele fizice și juridice cu posibilități să ajute când au ocazia oamenii care au nevoie de sprijin”, a declarat Gabriel Oprea la Realitatea Plus.
Si Dumitru Gal, un tanar antreprenor din judetul Bihor a fost sensibilizat de situația copiilor cu handicap. “Dumnezeu m-a ajutat să am mai mult decât semenii mei. Voi dărui mereu din ceea ce am pentru că și eu la rândul meu sunt tată și vreau să fiu un exemplu pentru cei doi copii ai mei și pentru comunitatea din care fac parte” a spus Dumitru Gal.