Uniunea Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul a luat notă de precizările transmise în spațiul public de către chestorul-sef Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI și de către chestorul principal Liviu Vasilescu, inspector general al Poliției Române.

Pe cale de consecință, UMPMV afirmă că datele transmise de cei doi demnitari sunt pertinente și aduc lamuriri suplimentare referitoare la starea de fapt (întâlnirea cu membrii familiei Mototolea, înainte de înmormantarea lui Florin Mototolea).

Mai mult, UMPMV apreciază ca legală și oportună acțiunea în teren, rezultatele obținute (respectarea legii atât pe palierul ordine publică, dar și pe zona condițiilor impuse de starea de alertă) confirmând acest lucru.

Totodată, UMPMV reamintește faptul că principalul subiect trebuie să îl constituie controlul dispus de ministrul de interne, domnul Marcel Vela la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, având în vedere acuzele extrem de grave aduse de seful SGIV unui decident din această structură.

În același timp, Uniunea reafirmă suportul său pentru MAI și instituțiile subordonate pentru apararea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români, pentru apărarea drepturilor polițiștilor și militarilor.

 

Director de comunicare și purtător de cuvânt al UMP “Mihai Viteazul”

Comisar-sef de poliție Christian Ciocan

0757.123456